Družbi Roto prestižen šampionski naslov

2017-09-06 12:22:54

Družba Roto, vodilni proizvajalec izdelkov iz plastičnih mas, je svoje izdelke in novosti predstavila tudi na letošnjem sejmu AGRA, največjem in najpomembnejšem kmetijsko-živilskem sejmu v Srednji Evropi.

Poleg številnih produktnih novosti, je družba letos predstavila tudi inovacijo, za katero je prejela prestižni šampionski naslov.

V družbi so namreč razvili aplikacijo, ki omogoča oddaljeno upravljanje in nadzor delovanja čistilnih naprav preko mobilnih telefonov in pametnih naprav. Gre za praktično in koristno aplikacijo, ki uporabniku na enostaven način omogoča neprekinjen vpogled v delovanje čistilne naprave ter s tem oddaljeno spreminjanje parametrov čiščenja odpadne vode kjer koli in kadar koli.

Prednosti aplikacije za oddaljeni nadzor delovanja čistilnih naprav se kažejo tudi v zmanjšanih stroških obratovanja čistilne naprave in posledično stroških servisiranja. Koledar dogodkov pa omogoča tudi natančno določitev servisnih intervalov.

Aplikacija temelji na svetovnih komunikacijskih standardih in je zaradi tega uvrščena v sam vrh v kakovosti in varnosti delovanja.

S tem družba Roto potrjuje odličnost dela ter inovativno naravnanost podjetja, ki v svoji skupini šteje že 6 podjetij in več kot 370 zaposlenih.