ROTO, del uspešne slovenske kajakaške zgodbe olimpijskih iger v Rio de Jaineru

2016-08-19 09:42:39

V podjetju ROTO se s ponosom pridružujemo vsem, ki se danes veselimo uspeha našega srebrnega olimpijca.

V našega Petra smo verjeli že od samega začetka, zato smo v sodelovanju z njim in Kajakaško zvezo Slovenije letos izdelali omejeno količino replike njegovega tekmovalnega kajaka.

ROTO črno-rumeni kajak s Petrovim podpisom je opremljen s profesionalno opremo, zaradi trpežnega polietlena primeren za tudi rekreativno uporabo, hkrati pa s svojimi vrhunskimi lastnostmi in tekmovalno linijo zagotavlja edinstveno izkušnjo vsakemu kajakašu.

Omenjen kajak je replika tekmovalnega kajaka Petra Kauzerja. Ker je namenjen veslanju rekreativcev, smo ga izdelali iz superlineranega polietilena, ki je odporen na udarce. Polietilen je namre
bistveno bolj prozen od karbona in ob udarcu ob kamen ne poči.

S Petrom smo izbrali barve, ki so enake kajaku, v katerem je osvojil srebrno olimpijsko medaljo, rumeno črne. Vsak kajak ima Petrov podpis in metek, ki je njegov zaščitni simbol. Skupaj s Kajakaško zvezo Slovenije in trenersko ekipo smo izbrali opremo kajaka, ki je hkrati profesionalna a zagotavlja tudi udobnost veslaču. Poseben pomen smo namenili tudi varnosti, kjer smo v kajak vgradili prednje in zadnje opore, ki povečajo čvrstost lupine kajaka, ko je izpostavljen pritiskom vode. Udobnost veslaču smo zagotovili z nastavljivim sedežem, ki se lahko prilagodi velikosti veslača ter oblazinjenosti sedeža, naslonjala za hrbet, kolena in bokov. 

Kajake s podpisom Petra Kauzerja smo izdelali v omejeni seriji, ekskluzivno v letu olimpijskih iger v Rio de Jaineru ter se dogovorili za ekskluzivno distribucijo v Hervis trgovinah ter Kajakaške zveze Slovenije. V prostem času ga bo uporabljal tudi naš šampion Peter Kauzer, ki mu ob tej priložnosti izrekamo iskrene čestitke in se že veselimo septembrskega druženja z njim, ko bo z vsemi kajakaškimi navdušenci delil izkušnje iz zmagovitega kajaka.

Prodaja ROTO kajakov iz leta v leto narašča, saj ji nenehno tehnično izboljšujemo in razvijamo nove modele. Pravkar izdelujemo orodje za novi sea kajak za trg Skandinavije, ki smo ga razvili skupaj s priznanim italijanskim designerjem Andrejem Putti. S pomočjo 3D printerja smo izdelali že 3 prototipe novega sea kajaka in jih testirali s priznanimi kajakaši v različnih okoliščinah. Nov kajak potovalni kajak za morje Buran 488 se je po sedanjih testih izkazal kot izjemno stabilnega, hitrega in enostavno vodljivega. Te lastnosti so zelo pomembne pri veslanju na severnem morju in Atlantiku, kjer so veliki valovi ter močan veter, zato tako skonstruiran kajak zagotavlja varnost in plovnost tudi v izrednih razmerah.